Cornelius de Winter

Nieuwshof

Nieuwshof het nieuwe epos van Cornelius de Winter

Onderwerp is nu de redactie van Nieuwshof, een nieuws website met de avonturen en uitspattingen van de daar werkzaam zijnde redacteuren en fotografen. Het boek is nu per hoofdstuk te lezen, alleen de introductie lezen is nodig om de personages te leren kennen, daarna is het mogelijk elk hoofdstuk te kiezen waar u op dat moment geïnteresseerd in bent.

Introductie

Saskia kijkt gedachteloos rond in haar nieuwe kantoor, door het raam naar de rest van de afdeling ziet zij Johan en Joep in een hevig debat. Waarschijnlijk verteld Johan aan Joep dat hij totaal geen verstand van voetbal heeft. Als nieuwe hoofdredacteur zit Saskia vandaag voor het eerst in het nieuwe bedrijfspand in het kantoor van hoofdredacteur. Wie had dat nu verwacht dat juist zij de nieuwe hoofdredacteur zou worden, iedereen en in het bijzonder Johan, hadden verwacht dat Johan Verkerk de nieuwe hoofdredacteur zou worden. De raad van bestuur had echter anders beslist en haar voor deze functie gevraagd, na overleg met haar partner Silvia Berends had zij na drie dagen de raad van bestuur gemeld dat zij graag deze functie op haar nam. Na een kort bericht terug van de raad van bestuur had de raad tevens de rest van het personeel geïnformeerd.

redactieDe meeste collega’s waren verrast en feliciteerde haar direct, vloekend en tierend verdween Johan Verkerk op dat moment van de redactie. Later had zij gehoord dat Johan onmiddellijk naar de raad van bestuur was gestapt en daar opheldering had geëist, hoe zij het in hun hoofd konden halen een onervaren, vrouw nota-benen, aan het hoofd van zijn redactie konden plaatsen. Het had allemaal niets uitgemaakt, de raad had het besluit genomen en daar bleef het bij en als Johan daar conclusies aan wilde verbinden dan moest dat maar. Juist met die laatste opmerking troffen zij hem zwaar, ruim twee weken was hij niet op het werk verschenen en plotseling was hij daar weer en deed of dat er niets was voorgevallen. Een felicitatie aan Saskia kon er echter bij Johan niet af, het was ook meer gedogen dan haar erkennen als hoofdredacteur. Kleine incidenten hadden zich al wel voorgedaan maar grote meningsverschillen hadden zich nog niet voorgedaan. De raad van bestuur was zo wijs geweest voorlopig Jeroen , een interne bedrijfscommunicatie specialist, aan de redactie toe te voegen. Jeroen had al een paar keer uit de hand lopende redactie vergaderingen gecorrigeerd, op vriendelijke wijze had hij de toon en het volume van het gesprek weer tot normale proporties terug gebracht.

Gelukkig heeft Joep voldoende autoriteit om Johan het hoofd te bieden, waarbij hij gelijktijdig Tiny van Heerde uit de wind van Johan houd. Joep heeft als oud commando Johan een keer in de kantine met stoeien beet gegrepen en hem zolang vast gehouden totdat Johan rood aangelopen en bijna bewusteloos niets anders kon doen als aftikken. Vreemd genoeg is er daarna een soort wederzijds respect ontstaan die zowel Joep als Johan respecteert.

Anthoine en Johny Duvall komen binnenlopen, Anthoine is journalist/fotograaf en Johny is alleen fotograaf met een neusje voor fotograafopmerkelijke gebeurtenissen. Als echte paparazzi fotograaf weet Johny feilloos juist die foto te maken die iedereen wil zien. Johny en Tiny van Heerde hebben een haat liefde verhouding, de ene keer woont Johny bij haar en het volgende moment heeft zij hem weer op straat gezet, waarop Johny opnieuw bij een van zijn vele vrienden een slaapplaats moet organiseren. Anthoine is vrijgezel met een fobie voor oude Amerikaanse auto’s, hij woont nog met zijn zuster bij hun moeder van zes en tachtig in huis. Anthoine heeft een heel actief sociaal netwerk waar hij hand en span diensten in verleend, maar waar hij ook zijn informatie uit krijgt die hem vaak als eerste journalist op de plaats van het gebeuren doet verschijnen.

Karel Brekelman is bij uitstek onze rechtbank journalist, bij elke rechtszaak weet hij aanvullend interessante informatie over de verdachte te publiceren wat door zijn trouwe schare lezers uitermate wordt gewaardeerd.

Rikkie Abrams is mode journaliste bij uitstek, zelf draagt zij de meest uitdagende creaties die menige man het hoofd doet omdraaien als zij op shows verschijnt. Waarom zij niet als fotomodel werkt is iedereen onduidelijk, zelf zegt zij er over dat zij niet het geduld heeft om fotomodel te zijn. Waarschijnlijk is dat een waarheid als koe, als geen ander kan zij Johan Verkerk opjagen om haar werk te redigeren, niet zelden uit zich dat in een op luide toon gevoerde discussie waarbij grofheden over en weer worden gebruikt. Uiteindelijk verzoenen zij zich dan met een resultaat artikel waar beiden vrede mee kunnen hebben. Naast mode houd Rikkie van mooie auto’s, vrouwen en mannen, in de volgorde zoals hier gegeven. Niet zelden heeft ze het ene weekend een vriendin en het volgende weekend een vriend. Het vermoeden gaat zelf dat zij korte tijd met Johan Verkerk een relatie heeft gehad, Johan is al jaren gelukkig getrouwd maar lijkt voor Rikkie een speciaal plaatsje in zijn hart te hebben. Het leeftijd verschil is groot, precies weten wij dat niet want Rikkie wil geen uitspraken over haar leeftijd doen. Toen zij werd aangenomen heeft zij bij personeelszaken bedongen dat niemand haar leeftijd mag weten.

Anke Veldhuis komt samen met Myrna binnenlopen, het zijn hartsvriendinnen die de weekeinde samen uitgaan en de stad onveilig maken. De geruchten gaan dat zij vaak samen een date aan de haak slaan om met hem samen hun fantasieën tot uitvoering te brengen. Anke’s kleding doet strak en zakelijk aan, daartegen draagt Myrna Goes vaak kleding die niets aan de fantasie overlaat en de heren in de kantine doet treuzelen wanneer zij voorovergebogen de bladen met etenswaar vult en daarbij iedereen een ruime blik in haar decolleté gunt. Bijzonder is de relatie tussen Rikkie en Myrna, de relatie heeft een temperatuur van ijswater beiden verstijven als zij elkaar ontmoeten. Ruzie hebben zij nooit gehad maar zij vermijden elkaar te ontmoeten of te spreken. Opvallend is tevens dat Johny, Rikkie en Myrna min of meer mijdt, Johny als macho lijkt bij hen ooit een blunder te hebben begaan, met geen enkel gebaar of opmerking laat hij ooit blijken hen aantrekkelijk te vinden.

Langzaam aan is iedereen nu aanwezig, allen zijn uitgenodigd voor een eerste kop koffie in het nieuwe redactie bureau. Saskia staat op om haar eerste speech als hoofdredacteur te gaan houden en opent de deur en betreedt het redactiebureau.