Cornelius de Winter

Cyberoorlog vervolg …

DroneNa lang twijfelen toch begonnen aan een vervolg van CyberOorlog, Cyber Terror volgt later.

Opnieuw trekt John Deere door de wereld ter bestrijding van de Cyberoorlog.

In zuid Afrika wordt John zijn vriend Martijn Brunott ontvoert, samen met David Eshkol bevrijdt John zijn ontvoerde vriend en met zijn alle verdwijnen zij met een vliegtuig richting Israel. De ontvoerders van Martijn volgen John en zijn vrienden ook in Israël. Opnieuw is de Israëlische Mossad lastig en probeert John het werken in Israël onmogelijk te maken.

Nu is de vijand ook de natie die hem ondersteund, zijn Maintenance programma wat wereldwijd het beheer over servers opeist wordt van vele zijden aangevallen. Als response doet Maintenance dat wat het heeft geleerd en stuurt hun eigen drones ter aanval om de datacenters waar de aanvallen geïnitieerd worden uit te schakelen. Amerika reageert furieus, stopt alle hulp en stuurt drones om het computercentrum van John in Japan uit te schakelen. De spanning loopt op, Japan en Amerika maken openlijk ruzie over de aanvallen met drones van Amerika. Diplomatiek overleg heeft geen resultaat en de politieke situatie wereldwijd verslechterd.

Er zijn verschillende nieuwe virussen en hack programma’s gesignaleerd, alle lijken een variatie te zijn op Maintenance. Geen enkel platform is meer veilig, PC’s, telefoon centrales, mobiele toestellen, alles word gehackt of aangevallen. De berichten over een serieuze Cyber Oorlog nemen toe de gevolgen zijn nu ook door het publiek waar te nemen. Steeds vaker vallen diensten van Overheden en Banken als gevolg van Cyber aanvallen uit. De beurzen worden het doelwit, zowel Wall Street als Londen hebben al een keer van wegen Cyber aanvallende beurs vroegtijdig moeten sluiten.

John ontmoet Snowden …